Kerk in het centrum van Rotterdam
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Kerk in Rotterdam centrum

Aan de enige gracht van Rotterdam, tussen de kantoren aan de Blaak en de winkels in de Hoogstraat, staat Het Steiger, sinds 16 april 2016 Rijksmonument, open voor bezinning, ontmoeting, een kaarsje opsteken, vieringen en activiteiten; welkom!

SteigergrachtGelovigen en niet-gelovigen worden aangesproken door de manier van denken en spreken over de aan- en afwezigheid van God, de liturgie, het aanbod van activiteiten, de dienst aan de samenleving en de gastvrijheid.

We geloven dat God het geheim en het hart is van ons bestaan. Met Hem of Haar verbonden laten we zien dat, door alle wisselvalligheden van ons bestaan heen, mensen kostbaar en waardevol zijn. Op onze zoektocht, in verbondenheid met elkaar, wordt Gods aanwezigheid zichtbaar.

Traditie
Als Rooms-Katholieke kerk kennen we onze positieve en negatieve historie; de kracht van rituelen en de vernieuwing van de mystieke traditie. Maar ook de jacht op ketters en de vrouwonvriendelijkheid. Lerend van dit verleden geven we oecumene gestalte door maandelijks met de protestante centrumkerken samen te vieren. Ook steunen we het werk van vrouwen in de kerk en zijn gasten en toeristen van harte welkom. In veelvormigheid getuigen we zo van de weg die Jezus ons voorging. Waar mogelijk leggen we relaties met de andere gelovigen die onze stad rijk is. Zo nemen we bijvoorbeeld deel aan het Laurensberaad, een overlegorgaan van verschillende Christelijke kerken in de binnenstad.

De Dominicuskerk is - verwoest en herbouwd - al eeuwen in Rotterdam aanwezig. Aan de traditie van de Dominicanen - meditatie, gebed, kritisch nadenken, prediking en democratie - geeft Het Steiger nog steeds vorm. Daarnaast hebben twee Centra, het Leerhuis Spiritualiteit en de Kloostertuin hun bakermat in het Steiger. Het Leerhuis biedt al jaren cursussen en meditatie aan. De Kloostertuin heeft de afgelopen tijd het project Adem-Inn opgezet, bedoeld als bezinningsplek voor jongvolwassenen in Rotterdam.

Rijksmonument

Het Steiger is op 16 april 2016 Rijksmonument geworden.
Het is een beeld bepalend gebouw uit de Wederopbouwperiode (1945-1965).
Op de foto wordt het monumentenbordje door Steven de Nooij aan de voorzijde van de kerk, naast de houten deuren, bevestigd.

rijksmonument1rijksmonument2

Meer informatie

Zie ook: filmbeeld van Het Steiger (okt.2013)
Waar is de kerk?
Mariakapel in Rotterdam
Agenda
 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Di 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda