Het Vermeulen-orgel
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Vermeulen-orgel

Rotterdam OrgelstadUitleidend orgelspel
Als u op zondag een viering in Het Steiger bijgewoond hebt, is het uitleidende orgelstuk u vast niet ontgaan. Op bijna alle zondagen van het jaar speelt Anton Doornhein, de vaste organist van Het Steiger, een orgelwerk. Informatie over het werk en de diverse componisten wordt uitgereikt. Ook zijn er in het kader van Rotterdam Orgelstad regelmatig orgelconcerten.

Orgelfonds
Het orgel in Het Steiger is in 1961 gebouwd door Jos Vermeulen. In 1977 heeft N.D. Slooff & Zn wijzigingen aangebracht en enkele restauraties gedaan. In 2008 is het orgel opnieuw onder handen genomen door J.L. van den Heuvel orgelbouw; het kreeg een hogere winddruk en het pijpwerk is inwendig gerepareerd, gestemd, geïntoneerd en geëgaliseerd.

Anton Doornhein, organist in Het Steiger 

Voor struktureel onderhoud van het orgel van Het Steiger zijn er cd's te koop met opnames van orgelwerken tijdens concerten van Anton Doornhein. Te koop voor € 10,00 per stuk na de zondagviering en na een orgelconcert. Van dit bedrag is € 9,00 voor het Orgelfonds en € 1,00 voor productiekosten.

Meer informatie
Over het orgel van Het Steiger en de organist

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Di 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda