• Citykerk Het Steiger Sint Dominicus Rotterdam
 • Citykerk Het Steiger Sint Dominicus Rotterdam
 • Citykerk Het Steiger Sint Dominicus Rotterdam
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Jeugd & Jongeren

JeugdJeugd en Jongeren

 • Kinderwoorddienst op alle Adventszondagen (1, 8, 15 en 22 december 2013).
  In deze bijzondere voorbereidingsperiode op Kerstmis vertellen we de kinderen over God, Jezus en geloven. We doen dat aan de hand van bijbelse verhalen en hierbij kiezen we aansprekende verwerkingsvormen (meestal een speciaal Adventsproject), zodat de kinderen de verhalen zich eigen kunnen maken.
 • Gezinsviering 1e Kerstdag  (25 december 2013)
 • Gezinsviering PALMZONDAG(13 april 2014)

  Zoals ieder jaar gaan we ook dit jaar de kinderen de gelegenheid geven om een palmpasenstok te maken. We versieren de stokken met crêpepapier en hangen er paaseitjes, een kaart, en palmtakjes aan. Uiteraard zal het broodhaantje op de top niet ontbreken.
  De kinderen kunnen ook zelf een aantal dingen meenemen zodat ze hun eigen originele stok kunnen maken. Dit kan variëren van fruit, zeep, een pakje Sultana koekjes, een kaarsje, een slinger van rozijnen, een beschilderd uitgeblazen ei of iets anders leuks.

  Om 9.30 op Palmpasen starten we met het maken van de stokken in de dagkerk. Daarna zal er een gezinsviering zijn waarin de palmstokken een rol hebben.
  De kinderen, die dat willen, kunnen na de viering van palmzondag hun palmstok naar iemand brengen die er blij mee zal zijn: bijvoorbeeld iemand die ziek of eenzaam is. We hopen dat het een hele feestelijke viering wordt, dus tot zondag 13 april.

 • Viering op 1e PAASDAG met speciale medewerking van alle kinderen (20 april 2014)
  Er is extra aandacht zijn voor de jeugd in de kerk, met kleurplaten, woordzoekers etc..
  Na de viering is er voor de kinderen een verassing.
   
 • Jaarlijkse Picknick aan het eind van het seizoen vlak voor de zomervakantie van 2014
   
  (hou de Agenda op de www.hetsteiger.nl in de gaten!)

Jeugd & Jongeren

Onze kerk staat open voor oud en jong. Op dit moment vinden er geen vaste activiteiten voor kinderen en jongeren plaats. Waar dat kan proberen we natuurlijk de kinderen en jongeren bij de viering te betrekken. Bijvoorbeeld door ze mee te laten helpen bij de collecte of bij de tafelviering.

Bij het raam van de binnentuin staat een lage tafel met stoeltjes. Hierop liggen kleurplaten, passend bij de lezingen van de zondag en zijn er een aantal leesboekjes. Alle kinderen, die dat willen, kunnen hier op ieder moment van de viering gaan zitten tekenen of lezen.

Iedere 1e zondag v.d. maand, is er een crèche tijdens de zondagviering, voor dreumesen, peuters en kleuters tot ongeveer 6 jaar.
Deze crèche vindt plaats in de sacristie.

Wil je actief zijn in Het Steiger? Dan kan dat! Er zijn veel werkgroepen en activiteiten in de kerk en we helpen je graag om hierin een keuze te maken.


Meer informatie
Agenda: Vieringen en gebeden
Agenda: Activiteiten

Sacramenten
Dopen
Eerste Communie
Vormsel

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Di 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda