Steun Het Steiger financieel
Citykerk Het Steiger Rotterdam

Caritasfonds

CaritasfondsHet Caritasfonds is voor mensen in acute noodsituaties, die ineens voor een grote uitgave komen te staan. Het fonds vraagt uw hulp om naastenliefde in Rotterdam tastbaar te maken.


 

Caritas: naastenliefde
Wie wil leven vanuit de oproep tot naastenliefde geeft ook om mede-Rotterdammers die zich zonder onze materiële hulp niet staande kunnen houden. Midden onder ons leven mensen die een zo beperkte financiële armslag hebben dat ze wel worden aangeduid met "stille armen". Onder normale omstandigheden weten ze zich juist te redden, totdat ze voor een onverwachte, grote uitgave komen te staan.

CaritasfondsDe Parochiële Caritas Instelling (PCI) komt in actie wanneer overheidsinstanties te traag reageren of niet thuis geven. Wanneer van familie en kennissen niets is te verwachten, terwijl er toch een acute noodsituatie opgelost moet worden. Het Steiger beschikt voor dit soort gevallen over een klein fonds dat wordt beheerd door de PCI. Bij schrijnende gevallen kunt u bijvoorbeeld denken aan iemand die afgesloten dreigde te worden door Eneco en door een eenmalige regeling geholpen werd, het verstrekken van de middelen voor het bijwonen van de begrafenis van een vader in Suriname, etc.

De PCI geeft regelmatige bijdragen aan fondsen voor hulpbehoevenden in Rotterdamse achterstandswijken, bijvoorbeeld via het pastoraat Oude Wijken en aan een fonds voor vluchtelingen zonder wettelijke status. Wij willen toch dat ze ten minste onder dak zijn en te eten hebben, maar daarvoor zijn deze "onzichtbare" medeburgers wel geheel afhankelijk van hulp van particulieren.

Pecunia: giften voor het fonds
De PCI doet een beroep op u, om ook ons eigen PCI-fonds te gedenken wanneer u dit jaar uw bijdrage overmaakt aan een of meer "goede doelen". En heeft u er wel eens aan gedacht de PCI op te nemen in uw testament? Uw giften komen voor 100% ten goede aan het doel van de PCI. In tegenstelling tot de grote charitatieve instellingen (zoals Leger Des Heils, Mensen In Nood, KWF) maakt onze organisatie hoegenaamd geen kosten, doordat het wordt beheerd door vrijwilligers van het Steiger. Uw PCI legt jaarlijks verantwoording af aan het bisdom. In uw belastingaangifte kunt u uw bijdrage als kerkelijke gift opvoeren als aftrekpost.

Meer informatie
U kunt zich wenden de PCI via het secretariaat van Het Steiger. Ook kunt u via het secretariaat de folder "Hoedt Mijn lammeren, Weidt Mijn schapen" verkrijgen.

Telefoon: (010) 414 78 51
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
1e Nieuwstraathof 2
3011 GN Rotterdam
DEUTSCHE BANK NEDERLAND NV: NL28 DEUT 0426 6575 86

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Di 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda