Citykerk Het Steiger Rotterdam

Acties Detentiecentrum

Wake Detentiecentrum Zestienhoven

Wake bij Detentiecentrum Zestienhoven

Iedere eerste zondag van de maand bidden we in het Steiger bij de voorbeden voor de vluchtelingen in het Uitzetcentrum bij Zestienhoven.

De wake

De wake wordt elke eerste zondag van maand voor de ingang van het Detentiecentrum gehouden van 16.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Diep op het terrein van het vliegveld vind je het Centrum. Voor de ingang verzamelt zich een groep mensen van ongeveer veertig man/vrouw.  Zij vormen een kring. Na het welkom wordt er door allen een strijdbaar lied gezongen. Vaak is er iemand “van buiten” uitgenodigd, die iets relevants vertelt betreffende vluchtelingen. Vervolgens komen actuele ontwikkelingen rond de vluchtelingenproblematiek aan de orde.

De wake heeft al meer dan 125 keer plaatsgevonden.

Uitzetten of op straat zetten

Volgens een Europese richtlijn mag men hoogstens anderhalf jaar in zo’n Uitzetcentrum verblijven. Sinds enige tijd kinderen nog slechts maximaal 14 dagen. Allen wachten op een rechtelijke toets over de vraagstelling of er zicht is op uitzetting. Vaak wil het land van herkomst echter zijn burger niet terugnemen. Is er geen zicht op uitzetting, dan wordt men op straat gezet en moet men binnen 24 uur het land verlaten. Dat laatste gebeurt natuurlijk vaak niet en dan wordt men illegaal. De voorzichtige schatting is, dat er ongeveer 10.000 illegalen in Rotterdam zijn. Dat is voor de Rotterdamse overheid “slechts” krap 2 procent van de totale bevolking, dus dat valt voor haar te overzien. Illegalen moeten altijd zorgen uit de handen van de overheid te blijven en kunnen nooit officieel werken. Het gevaar van uitbuiting, armoede en uitsluiting ligt daarom op de loer.

Oproep

Gaat u ook meedoen met de wake? Ik kan het u van harte aanbevelen.

De wake duurt van 16.00 tot ongeveer 17.00 uur. We verwachten deelnemers vòòr het hek van het detentiecentrum Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam. Komt u ook?

Meer informatie
Welkom Onthaal

 
Bekijk fotoseries uit Het Steiger Français English

Jeugd & JongerenNOOD telefoon

Jeugd & Jongeren

 
Vaste vieringen en gebeden

Zo 10.30 Viering (zie Agenda)
Ma-za 08.30 Koorgebed
Di+do 12.45 Middagviering
Wo 12.45 Eucharistieviering
Ma-do 19.30 Koorgebed
Vr 19.30 Taizégebed in Paradijskerk
Za 11.30 Rozenkransgebed
Za 12.45 Viering (zie Agenda)

Agenda